Sustinut de

Cel Mai Bun Aparat Foto DSLR Nikon D3100


Cel Mai Bun Aparat Foto DSLR Nikon D3100 


Nikon a inceput sa ofere aparate foto DSLR entry-level foarte atractive din toate punctele de vedere. Nikon D3100 este un aparat destinat persoanelor care doresc sa treaca de la un aparat foto compact la un DSLR. Nikon D3100 are modul GUIDE care este perfect pentru incepatori.
Ce este modul GUIDE ? Asta ma intrebam si eu pana nu am inceput sa descopar ca defapt acest mod iti ofera un mini curs foto pentru setarile aparatului.


Cei de la Nikon se gandeau sa improspateze oferta entry-level cu noul D3100. Si parerea mea este ca au reusit intradevar sa aduca un aparat bun la un pret mic. Diferentele dintre cele doua modele (D3000 si D3100) incepe chiar de la aspect, corpul lui D3100 fiind varianta imbunatatita: ofera comutator dedicat pentru vizualizare in timp real (live view) si buton dedicat de filmare,

Ce e nou fata de D3000?


Senzorul CMOS de 14,2 megapixeli, filmarea FULL HD si vizualizare in timp real (Live View), autofocalizarea in combinatie cu vizualizarea in timp real, care ofera optiunile de prioritate de fata, zona larga de focalizare, zona normala de focalizare si autofocalizare cu urmarirea subiectului.

Esential pentru incepatori, cand nu stiu ce face un anumit buton al aparatului, exista posibilitatea de a lansa tutorialul de ghid (modul ghid – GUIDE) care te indruma pas cu pas.

Din punct de vedere constructiv, greutatea mica, mai redusa decat cea a lui D3000, modelul D3100 devenind astfel cel mai usor DSLR de pe piata.

Cele mai importante modificari fata de modelul precedent :
- senzorul CMOS de 14,2 megapixeli
- posibilitatea de a fotografia RAW + JPEG la rezolutia cea mai buna (fine)
- mufa de conectare pentru unitatea GPS Nikon GP1
- comanda pe fir via mufa GPS
- nu mai are senzor infrarosu ce permite declansarea prin telecomanda IR
- vizualizare in timp real (Live View)
- filmare FULL HD
- valori ISO mai mari
- autofocalizare permanenta (AF-F in live view)
- focus screen reinnoit cu puncte de iluminare AF diferite fata de D3000
 

Constructie:


Inca de la inceput mi-a atras atentia priza aparatului, care este mai ferma datorita cauciucului care imbraca manerul, impreuna cu bucatica mai mica de pe spate, de care se sprijina degetul mare. Al doilea lucru, cel care face din D3100 un aparat cu totul diferit fata de celelalte aparate DSLR Nikon din gama entry-level este selectorul de moduri de functionare (cadru unic, fotografiere in rafala, autodeclansator.

Filmarea:


D3100 filmeaza destul de decent. Pe timp de zi, in afara de focalizarea automata nu am intampinat nici o problema, dar aceasta depinde in mare masura si de obiectivul folosit, in cazul meu un 18-55. Zgomotul produs de motorul de autofocalizare este foarte evident, motiv pentru care recomand focalizarea manuala. Un aspect negativ ar mai fi filmarea pe timp de noapte sau in lumina artificiala, unde imaginea palpaie.
 

Calitatea imaginii:


La o prima analiza pe monitorul aparatului, totul este incantator. La analiza finala insa de pe monitorul PC-ului se pot observa micile imperfectiuni. Dar... inca nu s-a inventat senzorul de imagine perfect, nici obiectivul perfect, element care, dupa cum bine se stie, contribuie poate in cea mai mare masura la calitatea tehnica a unei fotografii.


Singurul lucru negativ, care mi-a sarit in ochi (noroc ca port ochelari): nu se descurca bine cu zonele foarte luminoase din cadru, mai ales daca exista si un fundal inchis la comanda, astfel ca recomand o compensare a expunerii de cel putin –0,7 atunci cand pe fundal inchis avem subiecte ce reflecta puternic lumina.

Meniu si control:


Pe scurt, o prezentare a diferentelor fata de D3000:
- Buton dedicat vizualizarii in timp real / filmare
- Selector moduri de fotografiere
- Butonul AE-L/AF-L mai pronuntat
- Butoanele de pe spatele aparatului de asemenea mai pronuntate
- Buton nou „i” separat de butonul de lupa

Poze facute cu acest DSLR aveti aici In caz ca aveti intrebari. Le astept

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu