Sustinut de

Cel mai bun telefon Android 2012: Samsung Galaxy S3 I9300



Care este cel mai bun telefon Android al momentului?

La fel cum s-a intamplat si anul trecut o sa fac un review la cel mai bun telefon al momentului. Anul trecut am considerat ca a fost Samsung Galaxy S2.
Galaxy S2 a si ramas dupa cum am pronosticat telefonul anului 2011!

Eu cred ca Galaxy S3 va deveni telefonul anului 2012. Mai avem de vazut ce ne va aduce iPhone 5 totusi.






Sa vedem care sunt punctele forte ale Samsung Galaxy S3:

1. Sistemul de operare: Android 4.0

Versiunea noua a sistemului de operare de la Google aduce mai multe lucruri noi. Interfata grafica este schimbata, Samsung aducand o imbunatatire vizuala.
Peste versiunea standard de Android 4.0 a adugat interfata Touchwiz cu care ne-am obisnuit si la celalte telefoane de la Samsung. Aceasta personalizeaza mai mult experienta Android, facand-o sa nu semene foarte bine cu experienta Android standard (de pe Galaxy Nexus). Acesta poate fi un plus sau un minus in functie de voi.
Fata de versiunea Touchwiz de pe Galaxy S2, arata mult mai bine.
Samsung nu a implementat buton pentru multi-tastking (standard Android 4.0), trebuie apasat lung butonul Menu pentru asta.

Facilitati in plus:
- butoane in plus la notificari (mobile data on/off, in sfarsit!!).
- Face unlock (telefonul recunoaste chipul dvs. Si se deblocheaza cand apareti in cadru)
- S Voice (concurentul Siri)


2. Constructie si dimensiuni 136.6 x 70.6 x 8.6 mm

Samsung Galaxy S3 este subtire, este usor, doar un pic mai gros decat Galaxy s2, dar nu este de mirare tinand cont ca ecranul este de 4.8 inch! Cu toate acestea grosimea este mai uniforma decat la S2.
Atat despre Galaxy S1 cat si despre Galaxy S2 s-a zis la momentul aparitiei ca sunt prea mari, de S2 m-am convins ca nu e prea mare, cred ca si S3 ma va convinge la fel.

Despre Galaxy S3 s-a zic ca este primul telefon la care designul a fost facut de avocati. Toate colturile sunt curbate, se zice pentru a evita procesele pentru patente pe care le detine Apple.
Telefonul este disponibil in mai multe culori: alb, albastru si negru. Carcasa este realizata din plastic, nu pare la fel de calitativ realizata precum alte telefoane cum ar fi HTC One X (carcasa din aluminiu).

3. Ecran: Super AMOLED HD , 4.8” : 1280 x 720 Pentile

Unul dintre cele mai mari plusuri la Galaxy S3 se refera la ecran: dimensiunea ecranului este de 4.8 inch, una din cele mai mari dimensiuni posibile. De asemenea calitatea imaginii a crescut, rezolutia lui este HD de 1280 x 720. Claritatea lui este foarte buna. A fost imbunatita si vizibilitatea in lumina soarelui, ecranul fiind unul dintre cele mai luminoase de pe piata.


4. Procesor: 1.4 GHz quad-core, Exynos 4 Quad chipset

Galaxy S3 e quad-core, foarte puternic, poate reda videoclipuri HD chiar si in timp ce sunteti in alta aplicatie.

5. Memorie: 1 GB

Memoria este la fel ca la Galaxy S2, dar nici nu e nevoie in acest moment de mai multa memorie pentru aplicatiile actuale.

6. Camera foto: 8 MP autofocus, LED Flash, detectie fete, zambet,clipire, fotografii HDR

Camera foto de la Galaxy S3 este mai buna decat cea a telefonului Galaxy S2.
Fotografiile facute cu S3 sunt foarte clare si detaliate la rezolutia maxima de 8 MP. Puteti face poze foarte bune la aceasta rezolutie si sa realizati si crop-uri fara sa va fie teama ca nu vor arata bine, spre deosebire de HTC One X care nu face poze clare la rezolutie maxima.
Pentru a contra-ataca optiunea HDR de la iPhone 4 si iPhone 4s Samsung a introdus si el capacitatea de a face poze HDR.
Camera foto face poze mult mai repede, are lag apropiat de 0 si permite realizarea de poze Burst shot la 20 de cadre pe secunda.
Camera frontala de 1.9 MP si cu ajutorul iluminarii laterale este eliminata in totalitate neclaritatea din fotografii.

7. Camera video: Full HD, 1080p

 Camera filmeaza 1080p la 30 frame-uri pe secunda. In timpul filmarii aparatul face autofocus. Calitatea videoclipurilor filmate este foarte buna, comparabila cu cea a camarelor compacte. O noutate importanta este posibilitatea de a realiza poze in timp ce filmati.






8. Player video: Full HD Divx, Xvid, MKV cu suport subtitrari

Mai nou filmele HD pot fi redate chiar in timp ce sunteti intr-o alta aplicatie!



Black Friday

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu